Jedzenie i ideologia w PRL. Pamiętacie? Druga cześć rozmowy z autorką książki ” Ślepa kuchnia”

Restauracje, książki kucharskie oraz buta i poczucie własnej wyjątkowości władzy ( kiedyś i dziś) to tematy drugiej części rozmowy z Panią Moniką Milewską, autorką książki ” Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL” wydanej przez Państwowy Instytut Wydawniczy. 

Odsłuch:

Odsłuch pierwszej części znajdziecie tutaj: https://radiopraga.pl/jedzenie-i-ideologia-w-prl/

Udostępnij

Co dalej z błoniami na Golędzinowie?

Drodzy Słuchacze! Między mostami Gdańskim a Grota, na Pradze Północ w jej Golędzinowsko-Żerańskiej części położone są przepiękne błonia. W swoim naturalnym kształcie służyć mają, i

Read More »

Radio Praga na WOŚP

Ewelina Kotlicka (której audio relację załączamy poniżej) i Agnieszka Szymańska – redaktorki naszego radia miały przyjemność przyglądać się finałowi WOŚP na Stadionie Narodowym. Zapraszamy do

Read More »