Jedzenie i ideologia w PRL. Pamiętacie? Druga cześć rozmowy z autorką książki ” Ślepa kuchnia”

Restauracje, książki kucharskie oraz buta i poczucie własnej wyjątkowości władzy ( kiedyś i dziś) to tematy drugiej części rozmowy z Panią Moniką Milewską, autorką książki ” Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL” wydanej przez Państwowy Instytut Wydawniczy. 

Odsłuch:

Odsłuch pierwszej części znajdziecie tutaj: https://radiopraga.pl/jedzenie-i-ideologia-w-prl/

Udostępnij

Folkomat w Radio Praga

3 kwietnia w audycji Folkomat w Paśmie Radiowid w Radio Praga gościliśmy Michała Chojeckiego, z którym porozmawialiśmy o transgranicznej codzienności folkowej, o koncertach i nie

Read More »

Robert Michniewicz w Radio Praga

Drodzy Słuchacze! Zdecydowana większość z nas, czytelników, lubi bawić się literaturą sensacyjną. Wątki szpiegowskie czy kryminalne, misternie wplecione w historię, albo w ciekawie wykreowane przewidywania

Read More »

Victoria Fard w Promenada Digital Art Space

Drodzy Słuchacze! Nasza redakcyjna koleżanka Ania Wilczyńska miała wspaniałą okazję poznać i porozmawiać jedną z najbardziej innowacyjnych współczesnych artystek digitalowych. Jej prace miały już okazję

Read More »

Gala Tune Your Mind za nami.

16-letni organizatorzy projektu, realizowanego w ramach ogólnopolskiej olimpiady „Zwolnieni z Teorii”, postanowili przekuć swoją pasję do muzyki w realne działania. Efektem ich pracy było wydarzenie,

Read More »