Jedzenie i ideologia w PRL. Pamiętacie? Druga cześć rozmowy z autorką książki ” Ślepa kuchnia”

Restauracje, książki kucharskie oraz buta i poczucie własnej wyjątkowości władzy ( kiedyś i dziś) to tematy drugiej części rozmowy z Panią Moniką Milewską, autorką książki ” Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL” wydanej przez Państwowy Instytut Wydawniczy. 

Odsłuch:

Odsłuch pierwszej części znajdziecie tutaj: https://radiopraga.pl/jedzenie-i-ideologia-w-prl/

Udostępnij

W Radiowidzie raz jeszcze…. PODCAST!

W audycji z dnia 27 sierpnia 2025 „Kroniki Wirtualnych Gęśli” w pasmie „RadioWid” w RadioPraga.pl, przedstawiliśmy pierwszy suplement do zestawienia płyt folkowych wydanych w 2003

Read More »

W Radiowidzie. PODCAST!

20 sierpnia w Paśmie Radiowid w Radio Praga wyruszyliśmy w świat nieruchomości. Gościem Ewy Kwaszyńskiej i DJ Vilcinescu, w ramach cyklu Ciekawi Ludzie, była Iwona

Read More »