Jedzenie i ideologia w PRL.

Audycja Dzień Dobry w RadioPraga.pl chwilę temu, w swoich progach gościła autorkę niezwykłej, o dosłownie słodko-gorzkim smaku książki, opowiadającej o „rynku żywności czasów PRL”. Moim gościem była Pani Monika Milewska, z którą przez prawie godzinę rozmawialiśmy o jej publikacji pt: ” Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL” wspaniale wydanej przez Państwowy Instytut Wydawniczy https://piw.pl/

Naszego gościa dość obszernie przedstawia Wikipedia. https://pl.wikipedia.org/wiki/Monika_Milewska

Poniżej zapraszam do odsłuchu pierwszej części naszej rozmowy, w której to próbowaliśmy porównać problem marnowania żywności w czasach opisanych w książce i w czasach w których teraz przyszło nam jeść :),   oraz o organizowaniu swojego życia na potrzeby kolejek.

Zapraszam – Damian Sawicki

Odsłuch:

Udostępnij

W magazynie KROK Marta Półtorak-Chmielowiec

Serdecznie zapraszamy do wysłuchania bardzo ciekawej rozmowy Marcina Sobalskiego z Martą Półtorak-Chmielowiec z wykształcenia prawniczkę, na co dzień zajmującym się analityką biznesową. Na zakończenia usłyszycie

Read More »

Mapa dostępności Fundacji Avalon

Równy dostęp do ochrony zdrowia to prawo zagwarantowane konstytucyjnie. Ustawao dostępności zobowiązuje instytucje publiczne, między innymi placówki służby zdrowia, dolikwidacji barier architektonicznych. Rzeczywistość nie pozostawia

Read More »